Vík’s eerste hondenshow

Vanochtend hebben we met Vík deelgenomen aan zijn allereerste hondenshow, Dogshow Bleiswijk. Wat een chaos was dat… we hebben heel wat meters afgelegd om Vík in beweging te houden. Al wandelend kon hij zijn spanning namelijk kwijt, stil zitten naast de ring was geen succes in de herrie die geproduceerd werd door ontzettend veel mensen en honden samen in een hal/kas.  Maar na 1,5 uur waren we aan de beurt en trotseerden Coen en Vík ring nummer 14. Keurmeester: Marianne Holmli uit Noorwegen.

Vík had één tegenstander in de Jeugdklasse reuen – of eigenlijk überhaupt bij de reuen, want verder waren geen reuen ingeschreven – Uti (Midas) van Rogici . Beiden kregen een Uitmuntend en de keurmeester besloot dat Vík de eerste prijs verdiend had.  Hij werd daardoor ook gelijk tot Beste Reu vernoemd en dus heeft hij zijn eerste CAC te pakken! 

Naast Vík en Midas deden drie IJslandse dames mee aan de show, alle drie in een andere klasse. Als eerste van de teven was Yaya van Rogici aan de beurt in de jeugdklasse, ze kreeg een Uitmuntend. Hrafna-Fjola frá Dyrgjadottir deed mee in de tussenklasse en scoorde ook een Uitmuntend. Tot slot Líf Lukkudóttir frá Olafsfjördur in de open klasse, zij kreeg een Zeer Goed.
Yaya van Rogici werd Beste Teef en BOB.

Vík Norasson frá Idunn – Uitmuntend 1, Beste Reu

Uti van Rogici – Uitmuntend 2

Yaya van Rogici – Uitmuntend 1, Beste Teef, BOB

Hrafna-Fjola frá Dyrgjadottir – Uitmuntend 1

Líf Lukkudóttir frá Olafsfjördur – Zeer Goed 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *