Over ons

Wij zijn Coen Huisman en Linda van Andel en wonen in Wellerlooi, Limburg. Sinds wij kennis hebben gemaakt met de IJslandse Honden zijn wij helemaal gek op het ras.
Onze eerste hond Elska kwam na een lange tijd wachten bij ons in de zomer van 2013. De wens voor een tweede IJslander kwam al snel en zomer 2015 kwam Ylfa daarom bij ons wonen. Inmiddels hebben we ook een reu in huis:  sinds november 2016 woont Vík bij ons. Met zicht op het verbeteren van de genetische diversiteit binnen ons ras, hebben we in januari 2019 Svanmey vanuit Amerika naar ons toe gevlogen. 
In 2020 zijn wij verhuisd naar Wellerlooi, waar wij wonen aan de prachtige Maasduinen van Limburg. We hebben eigen Kempische Heideschapen, waardoor we aan huis kunnen schapendrijven met onze honden.
Om vaak te kunnen genieten van de IJslandse pretbekken, hebben we in het verleden  regelmatig activiteiten georganiseerd voor alle gezellige mensen die daar zin in hebben. Het begon met wandelingen waar steeds meer mensen zich bij aansloten. Juni 2015 vond de eerste workshop schapendrijven plaats met groot succes! Voor meer foto’s en video’s van het schapendrijven: klik hier.
Een ander succes was de workshop SUP met IJslanders in augustus 2015, welke we meerdere keren herhaalt hebben. Inmiddels is ons gezin ook een mens rijker, onze dochter Edda, waardoor we minder toekomen aan het organiseren van leuke evenementen. We houden echter onze ogen open voor mogelijkheden, zodat we dit weer kunnen oppakken zodra er ruimte komt. Voor workshops (of een privéles) schapendrijven zijn mensen bij ons altijd welkom, daar zijn volop mogelijkheden!

In 2015  hebben we besloten om onze bijdrage aan de Nederlandse populatie IJslanders uit te breiden door een kennel te starten. Het begon met onze eerste hond Elska, gezond op alle vlakken waarop  getest moet worden volgens de fokreglementen van de rasverenigingen. DSC08039 copyBovendien heeft ze een heerlijk stabiel karakter en een grote werklust: eigenschappen die wij als belangrijk achten bij een IJslandse hond. In combinatie met haar genetische achtergrond zijn wij van mening dat Elska een goede bijdrage kan leveren aan het ras. Elska heeft bij ons 2 nesten gekregen, in totaal 12 pups.
Voor meer informatie over Elska, kunt u kijken bij Onze Honden.

We hopen in de nabije toekomst een nest puppen te fokken met onze Svanmey. Voor meer informatie over Svanmey, kunt u kijken bij Onze Honden.

Houd er rekening mee dat we deze kennel zijn gestart om af en toe – als het ons en de hond uitkomt – een nestje te fokken. Als u op de korte termijn opzoek bent naar een pup, is de kans groot dat wij die niet beschikbaar hebben.
Voel u echter vrij om te allen tijde te informeren naar het ras en/of naar onze nestplanning. Wij kunnen u eventueel doorverwijzen naar andere fokkers.

 

Wij zijn beiden lid van de Vereniging IJslandse Hond in Nederland en fokken
volgens het fokreglement van de rasvereniging.

Noorwegen IJslandse Hond (48)