Verzorging

uiterlijkDe IJslandse Hond is een zeer schone hond, ze wassen zichzelf regelmatig waardoor een echte wasbeurt zelden nodig is. Na een boswandeling kan de hond er vreselijk uitzien maar als hij droog is schudt hij alles weer van zich af en is weer schoon. Ze hebben geen “hondenlucht” bij zich. Eén keer per week licht borstelen is voldoende. Als de hond in zijn/haar verhaarperiode is moeten de losse haren wel grondig met een borstel of kam worden verwijderd.
De nagels van de wolfsklauwen moeten regelmatig worden geknipt. De nagels komen bij het lopen niet op de grond en kunnen dus niet slijten. Ze groeien krom waardoor de hond kan blijven haken en de klauwen kunnen inscheuren. De wolfsklauwen zijn echter een raskenmerk van deze hond en mogen dus niet zomaar worden verwijderd! Goed kort houden van deze nagels is dus noodzakelijk.

Hoewel de IJslandse Hond door zijn dubbeldikke vacht heel goed bestand is tegen extreme koude, warmt hij zich graag in het zonnetje. Geef de hond daarom de gelegenheid zelf een keuze te maken. Houdt bij hoge temperaturen een schaduwplekje voor hem vrij met een bak vers water.

De IJslandse Hond is een gezonde hond. Een goed verzorgde hond komt in de regel alleen bij de dierenarts voor zijn inentingen en behoudt tot op hoge leeftijd zijn vitaliteit. Leeftijden van 15 tot 18 jaar zijn geen uitzondering voor dit ras. Belangrijk blijft echter de beweging!!
Meer informatie over de gezondheid van de IJslandse Hond kunt u hier vinden.

DSC01596 Elska IJslandse HondDe hond op de foto rechtsboven is Skjalla frá Fuglatorgi, de overgrootmoeder van Elska. De foto hebben we met toestemming overgenomen van Anita de Geus, van kennel Frá Fuglatorgi.

Elska doet aardig haar best om in de voetsporen van haar overgrootmoeder te treden.