Puppenweetjes

 1. Ga eens wandelen op straat met 1 arm zover mogelijk uitgestrekt en neem uw partner mee. Probeer na een aantal passen om je arm nog verder uit te strekken. Laat uw partner luidkeels blaffen. Zeg met een vriendelijke stem een aantal keren de commando’s “foei” en “volg”. Schreeuw nu een keer “stop eens met blaffen en trekken”, negeer de blikken van de voorbijgangers.
 2. 963807_10202201695826293_1049404486_oKoop wat koekjes en wat botjes. Stamp de koekjes fijn op de bekleding van uw autostoelen en ook in de achterbak. Gooi de botjes los in de auto. Ga naar de kapper en vraag daar of je het vloerafval van de afgelopen week mee mag nemen. Strooi dit in grote hoeveelheden in de auto over de bekleding. Maak nu met modder nog een paar mooie afdrukken op de bekleding. Maak nu met een hark nog wat krassen op de buitenkant van de auto. Zo, perfect!
 3. Bedek al je goede kleren met hondenhaar. Witte haren op donkere pakken, donkere haren op lichte kleding.
  Laat ook wat haar in je eerste kop koffie van de dag drijven.
 4. Leg ‘s ochtends een klodder chocoladepudding op de vloerbedekking en ruim die niet op voordat je ‘s avonds thuiskomt van je werk.
 5. Zet de wekker op middernacht, ga buiten in de regen staan en zeg: “Kom op, brave pup zijn, plasje doen, goed zo!” Ga weer terug naar boven en leg een zware zak aardappels op het dekbed en probeer weer onder de dekens te komen. Zet de wekker op half 6 en sla net voor je echt wakker wordt jezelf met een natte spons in het gezicht.
 6. Schenk op diverse plaatsen een scheut koude appelsap over de vloerbedekking en ga in het donker blootvoets rondlopen.
 7. Spring vlak voor het eind van je favoriete televisieprogramma uit je stoel en ren naar de deur, terwijl je roep: “Nee, nee! Dat moet je buiten doen!” Zorg dat je het eind van het programma mist.
 8. 10648473_10204649860828888_3718229821030613998_oMaak je klaar om weg te gaan. Probeer zo stilletjes mogelijk weg te sluipen. Loop tot halverwege het tuinpad, kom dan terug. Probeer het vijf minuten later nog eens. Ga maar weer terug. Zet de radio aan en maak kalmerende geluiden. Probeer het nog eens. Ga maar weer terug en bel je vrienden maar op of ze naar jou kunnen i.p.v. jij naar hen!
 9. Als er visitie binnenkomt, laat deze op de bank gaan zitten en begin luidkeels te blaffen. Gooi gelijk een zak met van 5 kg op hun schoot en wrijf meerdere malen met een natte spons in hun gezicht!
 10. Draag een sok met een flink gat ter hoogte van je teen.
 11. Ren met je blote voeten de sneeuw in om het tuinhek dicht te doen.
 12. Doe een vangspelletje met een kletsnatte tennisbal.
 13. Bewerk de poot van de eettafel met een schroevendraaier, je pup gaat er straks toch op kauwen.
 14. Zorg dat je heel je huis mooi gepoetst hebt. Gooi een emmer met modder over je net gedweilde keukenvloer. Smeer de rest van de modder aan de zijkant van de keukenkastjes, van de koelkast en van de oven. Maak ook met modder een paar voetstappen op de vloerbedekking in de woonkamer en in de hal. Steek je vingers in een bloempot en veeg ze af aan de muur. Zo, hoe vind je dat het eruit ziet?
 15. Laat je ondergoed op de vloer van de woonkamer liggen als er visite komt, dit is namelijk de tijd en plaats dat je pup dat ook doet.
 16. Ga op je vrije zaterdagochtend vroeg uit de veren en ga een uur bij de hondenschool in de regen staan.
 17. Pak een warm, zacht dekentje uit de kast en trek dit over je heen. Zo voelt het straks als je een slapende pup op schoot hebt liggen.
 18. Nog geen zenuwinzinking? Ga dan gerust op zoek naar een pup!

964509_10201632883406338_1740664309_oHoe fotografeer ik mijn pup?

 1. Doe een nieuw SD-kaartje in uw camera en laadt uw camera op.
 2. Haal het doosje van het SD-kaartje uit de bek van uw pup en gooi het bij het afval.
 3. Haal uw pup uit de afvalemmer en borstel het koffiedik van zijn neusje.
 4. Stel uw camera in voor de opname.
 5. Zoek uw pup en haal de vieze sok uit zijn bek.
 6. Zet uw pup op de juiste plek en pak uw toestel.
 7. Vergeet die plek maar en ga op handen en voeten achter de pup aan.
 8. Lok nu het pupje dichterbij met een koekje.
 9. Neem een zakdoek en haal de neusafdruk van uw pup van de lens.
 10. Probeer uw pup geïnteresseerd te laten kijken door een piepbeestje boven uw hoofd te houden.
 11. Zet uw bril weer recht en haal de camera onder de bank vandaan.
 12. Schenk uzelf een dubbele borrel in.
 13. Ga ergens rustig zitten en schrijf uzelf en uw pup in voor een gehoorzaamheidscursus.