Puppen geboren!

Afgelopen nacht zijn de puppen van Elska en Eskil geboren. Elska hield een mooi ritme aan: teef – reu – teef – reu – teef – reu – teef. Allemaal zijn ze rood met witte tekeningen, de één donkerder dan de ander, de één wat meer wit dan de ander.
Ze laten al flink van zich horen en kruipen er fanatiek op los. Ze drinken allemaal goed en worden uitstekend verzorgd door Elska.

Wat heeft ze het goed gedaan zeg! De één na de ander floepte er moeiteloos uit na een paar flinke persweeën, de vliezen werden direct stuk gemaakt en samen met de navelstreng en placenta opgegeten. Daarna begon ze met droog likken en stopte daarmee zodra wij het overnamen (door te wrijven met een handdoekje), zodat zij zichzelf een beetje kon fatsoeneren. Na het wegen zo snel mogelijk de pup weer terug, want Elska wilde ze niet uit het oog verliezen! Vijf puppen kwamen er achter elkaar uit en toen hield ze even een rustpauze. Dat kwam mooi uit, want die konden wij ook wel gebruiken, dus wisselden wij elkaar af voor een powernap. Na de pauze volgden de laatste twee snel na elkaar en zat het er alweer op. Alle placenta’s waren tegelijk met de puppen eruit gekomen, het was enkel nog een kwestie van schoonmaken.

Het ging zo soepel dat we tussendoor gemakkelijk foto’s konden maken. Na het schoonmaken ook gelijk individuele foto’s gemaakt, zodat jullie kunnen meegenieten van de prachtige puppen van Elska en Eskil.

Naar Elska x Eskil

2 thoughts on “Puppen geboren!”

  1. Prachtige foto’s van prachtige pups en mama Elska!
    We gaan jullie zeker hier volgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puppies are born!

Last night the puppies from Elska and Eskil were born. Elska had a nice rhythm: female – male – female – male – female – male – female. They are all red with white markings and doing great!

Go to Elska x Eskil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *