Aanvraag gegevens IJslandse Hond

Middels onderstaand formulier kun je gegevens aanvragen van IJslandse Honden en combinaties van IJslandse Honden. Deze gegevens helpen je om goede keuzes te maken om te fokken voor genetische diversiteit.
Wanneer je de gegevens doorgeeft van een hond, krijg je van ons in de komende dagen een mail terug met de volgende informatie:

  • De mean kinship van de hond(en) en in welke groep de hond(en) zit(ten). Om te leren wat mean kinship is kan je hier alles over lezen op deze pagina.
  • De inteelt over alle generaties. Het is erg belangrijk om te weten wat de werkelijke inteelt van je hond is door deze te berekenen over alle generaties. Informatie over waarom dit belangrijk is kun je vinden op de pagina over “Wat is genetische diversiteit”.

Naast het krijgen van informatie over honden specifiek, kun je informatie aanvragen over mogelijke combinaties. Wij berekenen dan van deze combinatie de inteelt over alle generaties en geven door wat de mean kinship van deze combinatie wordt en binnen welke groep de combinatie zit. Bedenk wel dat een goede combinatie maken meer is dan alleen kijken naar de inteelt over alle generaties en de mean kinship. Voor advies over een combinatie kun je het beste ook contact opnemen met de fokadviescommissie van de Vereniging de IJslandse Hond in Nederland.

Je kunt ons altijd mailen om vragen te stellen over genetische diversiteit. Ook wanneer je op zoek bent naar genetische belangrijke honden om zelf mee te fokken, kunnen wij je hier goed mee helpen.