Fox Meadow Svanmey Lokadottir

Geboortedatum: 24-09-2018
Vader: Loki fra Sherwood Forrest
Moeder: Fox Meadow Himintelgja Gunnarsdottir
MK 2018: 16,5 (donkergroen)
HD: A
Patella Luxatie: links graad 2, rechts vrij
ECVO: VRIJ (2021)
Stamboom: Klik hier
Meer foto’s? Klik hier

Karakter

Svanmey is geboren in Amerika bij kennel Fox Meadow van Jo-Ann Secondino. Ze komt uit een nest van drie dat gefokt is om in de toekomst een goede bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van de genetische diversiteit van ons ras. 

Svanmey is een hond met vele gezichten. Ze houdt enorm van knuffelen, komt als een baby op schoot liggen en valt in je armen in een diepe slaap – als je haar toelaat. Ze komt met een brede glimlach en een brede kwispel naar je toe en rust niet voor ze alle bezoek uitgebreid geknuffeld heeft. 
Tegelijkertijd is ze een fanatieke werker die dat ook heel goed zelfstandig kan, ze heeft ons daar eigenlijk niet bij nodig. Ze stopt pas als dit wordt aangegeven of als ze geen werk meer ziet (maar dat is niet snel, ze kan eigenlijk altijd nog wel een bezigheid verzinnen). Ze vindt het leuk om te trainen, is daarbij ook goed trainbaar, en bij de schapen is ze écht helemaal in haar element. Ze heeft een mooie aanleg voor hoeden en drijven. En als de schapen keurig in een hoekje staan, geeft ze hen nog even een kusje als bedankje voor het fijne werken samen. 
Een mooie eigenschap van Svanmey is dat ze heel snel vanuit spanning/werken over kan gaan in ontspanning/rust. Ze ploft neer en gaat slapen. Uit. 

Meer foto’s? Klik hier

 

Stamboom Svanmey