Week 7

Foto’s en video’s van week 7 van de puppen van Elska en Vík.

Wat vliegt de tijd… 6 weken oud zijn ze alweer! We hebben ontzettend veel geluk met het heerlijke weer. De puppen zijn daardoor vrijwel de hele dag buiten. Zodra het ‘s avond fris is, leggen we hen binnen om te slapen. Zodra ze wakker worden gaat de deur weer open, want dan rennen we met z’n allen naar het gras om daar te plassen. ‘s Ochtends worden we wakker gemaakt als de puppen moeten poepen, plassen doen ze ‘s nachts op het plaskleedje. De ren blijft daardoor verder heel schoon! Superpuppies <3 

Bij een Indian summer hoort een zwembadje, dus daar hebben de puppen vandaag kennis mee gemaakt. Het was allemaal ontzettend interessant, maar nog wel spannend om er echt in te gaan. Naskur en Djarfur zijn de enigen die het tot nu toe (na een heftig innerlijk gevecht 😉 ) aangedurfd hebben om vier natte pootje te halen. De anderen hebben wel uitgebreid gekeken en uit het badje gedronken. Het zal niet lang duren voor ook zij een plonsje wagen.

Deze week staat in het teken van de wereld verder ontdekken. De chipper van de Raad van beheer komt langs, we gaan naar de dierenarts voor hun enting en paspoort en de puppen zullen daarna mee kunnen in de hondenkar op avontuur door Alphen. Houd dus regelmatig deze pagina in de gaten voor nieuwe foto’s van deze grote ontdekkingsweek!

Het badje vullen

Doorzetter Djarfur 😉 Na een heftig innerlijk gevecht lukt het hem om met alle pootjes in het badje te staan!

Bij de dierenarts

Het ritje in de auto vonden ze niet oké, maar dat leek meer  te maken te hebben met het feit dat ze opgesloten zaten in de bench dan dat het hele autogebeuren spannend was 😉 Wat een kabaal!
Gelukkig is het maar een kort ritje naar de dierenarts en daar aangekomen hebben we hen in de fiets- en wandelkar gezet. Daar moesten ze ook even hun mening over geven, maar vielen daarna in slaap en zijn alleen even wakker geworden toen ze aan de beurt waren om onderzocht te worden en hun enting te krijgen. Behalve Djarfur, die sliep ook op de tafel gewoon door. Een enting? Huh? Wanneer heb ik die gekregen dan? 😉
De puppen hebben het super goed gedaan, hebben zich rustig laten onderzoeken, gekust en geknuffeld met de dierenarts (eetmonstertje Skíma heeft ook even getest of haar naamkaartje lekker smaakte) en gaven niet eens een piepje toen ze de enting kregen. Stoere bolletjes!

 

Druktemakers en herrieschoppers

Yorick ophalen van school

Yorick is het 5-jarige zoontje van vrienden en komt regelmatig bij ons over de vloer. Vandaag ging ik hem samen met de puppen en Elska van school halen om even een uurtje op te passen. Gelijk een mooi socialisatiemoment voor de puppen!

 

Op stap in de kar

Regen is helemaal geen probleem volgens de puppen!
Skíma neemt zelfs gewoon een duik in het badje terwijl het regent… Nu al een waterrat!
Na het spelen even een lekkere massage van de handdoek en een snack om rustig te worden. Daarna warm binnen in slaap vallen.Skíma heeft het overigens niet van een vreemde…

Vandaag is het snel poepen voordat er wéér een enorme plensbui komt 😉

 

Foto’s