Week 6

Foto’s en video’s van week 6 van de puppen van Elska en Vík.

De puppen zijn 5 weken oud, wegen al 2 tot 2,5 kg en zijn nog steeds heerlijk ondernemend. We bieden hen regelmatig een nieuwe uitdaging aan, zoals de loopplank afgelopen weekend en maandag de tunnel. Ze vinden dit he-le-maal fantastisch! Ze klimmen graag ergens op en slapen graag ergens onder. Ze zaten de afgelopen week in de “overal keihard in bijten en kijken wat er gebeurd”-fase. Regelmatig hoorden we dan ook één van de puppen heel hard piepen en renden de volwassen honden er direct op af om eens even te checken of het wel goed ging. Alle drie zijn ze volop de puppen aan het opvoeden en vooral Vík speelt ook erg veel met hen. De tunnel werd dan ook als eerste door Vík gebruikt, de puppen keken vol bewondering hoe snel hij er doorheen ging en daarbij de hele tunnel mee nam! Die lag dus al snel op allerlei verschillende plekken in de tuin 😉 Ze vonden het wel prima en gingen gezellig mee spelen.

De puppen hebben allemaal een eigen kleur tuigje. Ze krijgen deze al regelmatig aan om te kunnen wennen aan zo’n raar ding om je lijf heen. In dezelfde kleur krijgen ze een tuigje in een maat groter en lijntje mee naar hun nieuwe huisjes over drie tot vier weken.

Naast al het drukke spelen en nieuwe dingen ontdekken kunnen de puppen in één keer neerploffen en lekker gaan slapen. Ze zijn dan ook niet makkelijk wakker te krijgen, de slapen gewoon door allerlei prikkels heen. Heerlijk relaxt! ‘s Ochtends worden we wakker gemaakt als de puppen naar buiten willen om te poepen. Gedurende de dag worden regelmatig sprintjes naar het gras getrokken om daar te kunnen plassen en poepen. We zijn super trots op hoe snel ze de zindelijkheidstraining oppakken!

De puppen leren belangrijke lessen 😉 

Spelen met papa

‘s Avonds nog even spelen…

En dan lekker slapen

Na het eten krijgen ze lekkere gedroogde kippenmaagjes om te snacken

Samen kunnen we mama wel aan… Papa, help je mee? 😉

Skuggi geeft niet op… 😉

Samen spelen

Foto’s